Robin Kersbergen

“Jong met een brede blik”

 

Robin Kersbergen woont al zijn hele leven in Bodegraven en vond de tijd rijp om politiek actief te worden. Hij koos voor de VVD omdat deze partij op lokaal niveau het dichtst bij zijn standpunten lag, maar ook omdat steeds meer zaken tegenwoordig regionaal georganiseerd worden. Dat vereist dat je als lokale partij een goed regionaal en landelijk netwerk hebt. Robin wil zich inzetten voor het verbeteren van de infrastructuur, een realistisch duurzaamheidsbeleid en een goed ondernemersklimaat.

 

Robin is op dit moment werkzaam als analist op het gebied van treasury. Eerder was hij o.a. werkzaam op de internationale afdeling van een financiële dienstverlener. Binnen de VVD Bodegraven-Reeuwijk zal Robin deel gaan nemen aan de commissie Samenleving.


"Veel mensen die ik spreek, vinden het opmerkelijk dat ik op mijn leeftijd (net geen 25) al de politiek in wilde. Voor mij is het echter een logische zet. Gemeentepolitiek is erg tastbaar omdat je er elke dag in je directe omgeving mee geconfronteerd wordt. Ik hoop nog wel een tijdje mee te gaan, dus wat mij betreft moet ik nú de handen uit de mouwen steken om Bodegraven-Reeuwijk voor de komende decennia nóg prettiger te maken om te wonen. Als ik daar aan bij kan dragen, hebben al onze inwoners, maar ook ik zelf daar tot in lengte van jaren plezier van. Wat mij ook al prikkelde, waren de voor mij soms onbegrijpelijke beslissingen van het gemeentebestuur. Die kwamen soms erg onlogisch over en het gevoel van 'weggegooid geld' dringt zich dan al snel op. Dat kun je de politiek niet duidelijk maken door er op verjaardagen over te mopperen, wel door bij hen aan tafel te gaan zitten."


"Mijn eerste concrete actie ontstond begin 2016 vrij spontaan, toen ik in de krant las dat de gemeente een beroepsprocedure tegen 130km/h op de A12 wilde aanspannen. Ik had het voortraject al gevolgd en heb na een kort onderzoek ingespoken in de gemeenteraad. Het was een uitgebreide presentatie over de verkeersstromen, het verwaarloosbare effect en het feit dat de verhoging aan alle wetgeving voldeed. De wethouder gaf achteraf aan dat hij er toch mee door ging, en enkele maanden later las ik in de krant dat de gemeente op alle punten in het ongelijk was gesteld. Zoals ik voorspeld had erg zonde van het belastinggeld, maar ik vond het stiekem wel mooi dat ik achteraf toch gelijk had gekregen."