HOE WE SAMEN MET ELKAAR BELANGRIJKE ONDERWERPEN TOCH OP DE AGENDA ZETTEN!

De veiligheid van onze inwoners is één van de belangrijkste aandachtspunten in ons gemeentelijk VVD-partijprogramma en daarom deden we een aantal weken geleden dan ook een dringende oproep aan onze burgemeester om, naar aanleiding van het forse aantal inbraken, te komen tot een overkoepelend initiatief op dit gebied. Sterker nog, zelfs dit weekend lanceerden wij als VVD nog een persbericht met een voorstel om als lokale politieke partij over onze schaduw heen te stappen en samen met onze inwoners aan de slag te gaan om te kijken hoe we met elkaar en wellicht met eenvoudige middelen dit probleem kunnen aanpakken.

Vandaag bereikte vanuit het gemeentehuis ons het heugelijke bericht dat men nu inderdaad snel aan de slag gaat en de gemeente op korte termijn een aantal voorlichtingsavonden organiseert. Niet alleen om het geluid vanuit het college te laten horen, maar ook om - eindelijk - eens te luisteren naar de initiatieven en voorstellen vanuit de burger. Niet de statistiek, maar de praktijk.

Daar worden wij, als lokale VVD-fractie, heel erg blij van en we kunnen dan ook niets anders dan deze plannen ruimhartig te omarmen. Natuurlijk blijven we, als oppositie, kritisch mee kijken hoe deze goede voornemens daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden en de juiste oplossing bieden voor onze burgers. Als VVD blijven we daar vanzelfsprekend actief een steentje aan bijdragen.

Maar zo zie je maar dat, wanneer we allemaal ons beste beentje voorzetten, de belangrijke zaken wel degelijk snel op de politieke agenda komen te staan.

Een beetje gemeente, een beetje politiek en een beetje burgers, samen komen er wel!