“VROEGER WILDE IK GRAAG DE KAASKONINGIN WORDEN!"

Het was wellicht de minst politieke uitspraak van Jeanine Hennes Plasschaert gisteravond tijdens het tweede laagdrempelige en druk bezochte Liberaal Politiek Café georganiseerd door de lokale VVD Bodegraven-Reeuwijk. Maar het is wel tekenend voor de sfeer die gisteravond heerste in de Foyer van het Evertshuis, waarbij zelfs twee journalisten uit Rusland aanwezig waren.

Voor Jeanine voelde het een beetje als thuiskomen en onze minister nam dan ook uitgebreid de tijd om bij te praten met haar oude hockeycoach de Bodegraafse Marten Joustra, waarna er uitgebreid de tijd werd genomen voor een ‘selfie’-moment’ voor iedereen die met deze VVD coryfee op de foto wilde gaan.

Als eerste vrouwelijk minister van Defensie ging Jeanine tijdens het Politiek Speeddaten uitgebreid in op de vele vragen die er over haar portefeuille gesteld werden, maar de Foyer stond vol met mensen die haar graag ook andere belangrijke vragen stelden over de gezondheidszorg, de pensioenen, sociale dienstplicht of de campagne, waardoor ook in interactie met de zaal interessante politieke gesprekken ontstonden.

De VVD stijgt behoorlijk in de peilingen en dat is niet voor niets, volgens Jeanine, maar ook volgens Gerrit van Eijk die namens de lokale VVD in de gemeenteraad zit. Wereldwijd staat Nederland vrijwel in alle lijstjes hoog in de top tien en vaak zelfs in de top 3. “Wordt het niet eens tijd dat we meer over de feiten gaan praten en wat we hebben bereikt, dan over de poppetjes?”, was zijn kritische vraag aan onze minister.

Bovendien was het gister niet voor niets de Internationale Dag van de Vrouw en veel aanwezige vrouwen waren dan ook overtuigd in hun statement dat het nu eindelijk tijd werd voor de eerste vrouwelijke minister president en dan graag iemand met de kwaliteiten van Jeanine.

Of zij deze ambities heeft liet Jeanine in het midden: “Mark is een fantastisch boegbeeld, een goed politicus, bovendien een man die de mensen, ook in de tweede kamer, in beweging weet te krijgen, waardoor we in de afgelopen vier jaar geweldige resultaten hebben bereikt en die klus willen we graag afmaken zodat ook iedereen voelt dat we uit de crisis zijn!”, was haar antwoord.

Meer informatie over het Politieke Speeddaten en de gemaakte ‘selfies’ zijn deze week terug te vinden op de facebookpagina Liberaal Politiek Café.