Robin Kersbergen beëdigd als commissielid

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 oktober legde Robin Kersbergen de eed af als commissielid voor de VVD. Hij zal zich de komende tijd naast Willem Zuyderduyn inzetten in de commissie Samenleving. De fractie is erg blij dat dat ze versterkt worden door dit jonge talent.

Robin woont al zijn hele leven in Bodegraven, en voor hem was het een logische stap om politiek actief te worden: "De lokale politiek is erg dichtbij en gaat vaak over dingen waar je van dichtbij mee te maken hebt. Of dat nu om een rondweg of een zwembad gaat, het raakt je sneller dan het gemiddelde besluit dat in Den Haag of Brussel wordt genomen. Daarnaast heb ik altijd veel ideeën en 'vind ik van veel dingen iets'. Dan kun je beter mee aan tafel zitten, dan vanaf de zijlijn klagen dat het anders had gemoeten."

Over de vraag of hij nu ook hét aanspreekpunt voor jongeren zal zijn, reageert hij glimlachend: "Natuurlijk kunnen de jongeren bij mij terecht met hun verhaal, ik sta open voor iedereen die iets wil vertellen of weten. Maar dat ik op deze leeftijd in de politiek beland, zegt misschien ook wel een beetje dat ik een a-typische jongere ben."

De komende maanden zullen voor Robin in het teken staan van ervaring opdoen. Ook is hij binnen de VVD verantwoordelijk voor de campagne, en zal hij in maart op de kieslijst staan. "Natuurlijk gaan we met zijn allen voor een goed resultaat, en zou het fantastisch zijn als ik in de raad kan komen. Maar ik wil niet de ervaring van anderen voorbij streven, daarnaast is het ook zeker geen ondankbare klus om achter de schermen mee te werken. Daar begin ik vandaag mee, en de kans op een zetel heb ik gelukkig zelf een beetje in de hand met mijn inzet voor de campagne."