Programma 2018-2022: Kies lokaal, kies VVD!

Op 21 maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Daarbij is het aan de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk om te bepalen wie de komende vier jaar aan de slag kan om onze gemeente vooruit te helpen. Het team van de VVD staat in de startblokken om de handen uit de mouwen te steken, met als leidraad het programma onder de titel: 'Kies lokaal, kies VVD!'.

Onze kernboodschap is helder: VVD Bodegraven-Reeuwijk is de lokale partij bij uitstek, met hart voor ónze gemeente. Het programma komt niet uit Den Haag, maar is vastgesteld door leden uit alle kernen, en de actieve VVD’ers zijn voortdurend in contact met inwoners, vrijwilligers en verenigingen. Die lokale kracht wordt echter aangevuld door het sterke netwerk van de grootste partij van ons land. Ideaal wanneer we als gemeente voor lokale oplossingen van hogere overheden afhankelijk zijn. Ook zijn er goede opleidingen voor de fractieleden, en kan de ervaring van honderden specialisten voor complexe onderwerpen worden ingeschakeld. Kortom: wie landelijk al VVD stemt, zou dat lokaal zéker moeten doen.


Samengevat in 10 oneliners

Om in één oogopslag samen te vatten waar we voor staan, is ons programma ook samengevat in 10 oneliners die omschrijven waar wij voor staan:

1.    Hart voor leefbaarheid, hard tegen overlast
2.    Aan de bak met jongerenonderdak
3.    Burgerparticipatie: Van, Voor en Door onze inwoners
4.    Schone straten, lege bakken
5.    Bodegraven-Reeuwijk gastvrij, winkeliers en inwoners blij
6.    Lokale lasten: ziet u het verschil? Maak dan het verschil!
7.    De VVD zet sportclubs niet buitenspel
8.    Windmolens nee! Niet op land, wel op zee
9.    Eigen regie bereiken met sterke teams in de wijken!
10.    Volle inzet voor minder leegstand

De komende weken zullen we deze speerpunten verder uitwerken, hou onze website dus in de gaten!