Column: "Laten we het vooral gezellig en positief houden"

Elke week komt in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk een politicus aan het woord in een column. Deze week was dat ons raadslid Annemiek, met een duidelijke boodschap: "Laten we het vooral gezellig en positief houden".

Roland: ‘Kaas’ (Annemiek), die politiek, weet je dat nou wel zeker?
Kaas: Ja Ro, tuurlijk, anders zou ik er niet aan beginnen.
Roland: Vind het nogal wat
Kaas: Ja ik ook, maar des te meer energie krijg ik ervan.

Ik wil beginnen dat ik mij vereerd voel als volksvertegenwoordiger. ‘Gaat het dan iedereen alleen maar om die persoonlijke titel?’ Die opmerking hoor ik wel vaker. Nee. Voor mij niet in ieder geval. Ik wil gewoon wat doen voor onze gemeente waar ik trots op ben, en bovenal op mijn eigen Boreft. Elke dag rijd of loop ik als getogen Bodegraafse met een blij gezicht door mijn dorp. Met een gelukkig gevoel. Zo’n zelfde gevoel dat je hebt als je op vakantie gaat: je hebt er zin in. Of dat je krijgt van nieuwe schoenen: je wordt er ontzettend blij van en je bent er zuinig op. Precies dat gevoel heb ik bij Bodegraven, waar ik elke dag vol energie de dag begin.

En natuurlijk mogen we kritisch zijn met z’n allen. Maar dan ben ik altijd wel een groot voorstander van oplossings-gericht denken. Problemen in de groep gooien, oké, maar wat is je plan? Ik ben zelf iemand die altijd snel schakelt en in de politiek moet je vaak geduld hebben. Dat is wat mijn vriend Roland ook bedoelde. Maar we snappen allemaal, en Roland ook, dat een frisse wind, een andere kijk op de zaak en een nieuwe dosis energie geen kwaad kunnen.

Aan festiviteiten in ons dorp geen gebrek. Want wat hebben we een energie met z’n allen als het gaat om creatieve ideeën, ook culinair, en evenementen voor jong en oud. Zelf kijk ik enorm uit naar de opening van de Vakantiespelen op maandag 20 augustus en eind augustus Bruisend Reeuwijk. In september volgen we met z’n allen de traditie tijdens de Najaarsmarkt ‘Kaas-Koningin’ en drinken we het derde weekend van september een biertje op het legendarische Borefts Beer Festival. Wat mij betreft echt iets om naar uit te kijken: gezelligheid in ons dorp!