Tiny houses voor jongeren?

© finchbuildings.com

Huisvesting voor jongeren is een probleem en wij zien mogelijkheden om hier verlichting in te brengen. Hiervoor hebben wij onder andere een filmpje op onze Facebookpagina geplaatst.

“We hadden een mooi succes in de aanloop naar de bouw van het nieuwe zwembad. We besloten zoveel mogelijk gebruikers te betrekken bij onze presentatie. Met deze input kwamen we tot een ontwerp waarvan uiteindelijk heel veel elementen, die de gebruikers hebben aangedragen, terug zijn te vinden in het bad wat er nu gaat komen. Dit proces is ons goed bevallen en daarom doen we het nu weer maar dan voor de Tiny Houses voor  jongerenhuisvesting”, zo stelt raadslid Frank Rijkaart.

Frank wil daarom graag met jongeren in contact komen. Enerzijds om de actuele problematiek goed in kaart te brengen maar ook om de wensen goed helder te krijgen. “Wat ik graag zou willen hebben hoeft natuurlijk niet de wens te zijn van de jongeren maar met het Tiny Houses concept zie ik wel kansen.” Voor een goede start is het van belang goede en voldoende input te krijgen. Hiervoor heeft de VVD een korte vragenlijst opgesteld. Wil je meewerken? Neem dan contact op via frijkaart@bodegraven-reeuwijk.nl.

Frank: “Zonder voldoende input kan ik geen presentatie geven waarin nut en noodzaak aan de orde komen. Dan kan ik hooguit concluderen dat het probleem niet leeft of niet meer bestaat. Het is dus van groot belang dat de jongeren niet denken dat een ander het wel doet. Hierin moet men echt zelf medewerking aan verlenen wil het tot een succesvol eindproduct komen.”

Wij willen graag weten waarom je nog niet op jezelf woont. Of als je bijvoorbeeld op kamers woont maar weg wil, wat je dan nodig hebt of zoekt om dat te doen. En natuurlijk jouw mening over tiny houses.

Uiteindelijk is het doel een presentatie aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders te geven met daarin de mening van de jongeren en zo de gemeente op te roepen hieraan invulling te geven. “Ik hoop op veel reacties want alleen dan is het mogelijk om, net als met het zwembad, een breed gedragen verhaal neer te zetten. Inmiddels heb ik de plannen aan meerdere partijen voorgedragen en deze zeiden enthousiast hun medewerking toe. Dat is een mooie start maar nu zijn de jongeren aan zet”, aldus Frank.