Column: “Help Bodegraven-Reeuwijk vooruit!”

Onze gemeente vooruit helpen, daar spelen vrijwilligers een belangrijke rol in! Zonder vrijwilligers zou het in onze gemeente een stuk minder leefbaar zijn. Een belangrijk initiatief in onze gemeente is de stichting “Kom mee eten” De vrijwilligers van deze stichting maken 5 keer per week een 3 gangen diner waarbij rond de 40 inwoners aanschuiven. Een lekkere gezonde maaltijd en een gezellig samenzijn, een succesvolle aanpak tegen eenzaamheid en voor gezond ouder worden. Dit initiatief is nu ook bij de ING bank in het vizier met hun actie “Help Nederland vooruit”  U heeft de afgelopen weken een stem uit kunnen brengen. “Kom mee eten” maakt kans op een bedrag van 5.000 euro, dat geld kunnen ze goed gebruiken.


Onze fractie heeft zich de afgelopen maanden ook ingespannen. Het voortbestaan van deze stichting die zoveel voor anderen betekent kwam namelijk in gevaar door een geplande huurverhoging.


Samen met de Christenunie, BBR en het CDA  hebben wij een motie ingediend met als doel “Kom mee eten” te behouden en deze motie heeft het gehaald!  Dat is dan ook een van de dingen die het raadswerk zo leuk maakt; je inzetten en een concreet resultaat behalen dat onze gemeente, onze inwoners, vooruit helpt.


Het resultaat, dankbare vrijwilligers en inwoners,  is onbetaalbaar. Dat is waar je het als raadslid wat mij betreft voor doet. Nu is het afwachten of “Kom mee eten” de cheque van 5.000 euro gaat ontvangen. Het zou een enorme opsteker voor de vrijwilligers van “Kom mee eten” zijn. De ING bank maakt dit 9 maart bekend, nog even spannend dus!