Wie betaalt de energierekening?

Bewoners willen een groen Groene Hart. Maar er zijn ook de doelstellingen van de Regionale Energiestrategie (de RES). Inwoners willen in groene rust kunnen wonen, maar willen ook een gezond bestuur dat de financiën op orde heeft. Dit is de reden waarom we dit samen met ander partijen moeten doen.

En het is mogelijk. De VVD wil op een verantwoorde wijze de klimaatdoelstellingen behalen, een stijging van de energierekening voorkomen en er tevens voor zorgen dat onze gemeente er financieel weer bovenop komt. Het plan is geen tovertruc maar realistisch, beproefd en onderbouwd. Voor de realisatie is het echter wel zaak dat we dit als politiek gezamenlijk en regionaal aanpakken. Ook de landelijke politiek kunnen we hier via de verschillende partijen snel en eenvoudig op aanhaken. Dit plan kan volgend jaar al vorm krijgen.


De VVD zoekt breed politiek draagvlak voor de drie uitgangspunten, te weten: 

CO2 neutraal

budget neutraal 

en de opbrengsten van de RES vloeien terug naar burger en gemeente. 


Het plan met betrekking tot de RES is onderdeel van het drie geldmotoren plan om de gemeente weer financieel gezond te krijgen.


VVD-bestuurslid Rob Rijsdijk uit Reeuwijk legt de 3 opties uit in bijgaande PDF over het aflossen van de gemeenteschuld.