10 karakters, 1 gemeente: een terugblik op vier jaar Bodegraven-Reeuwijk

Inge Nieuwenhuizen is benoemd tot burgemeester van de Wolden. Hoe kijkt ze terug op haar periode als wethouder in Bodegraven-Reeuwijk? We vroegen het haar.

Inge op YouTube

De hoofdpunten van de videoboodschap hebben we hieronder samengevat.

Verkeer en vervoer

Na een uitgebreid participatietraject met de inwoners van Reeuwijk-Brug krijgt de Raadhuisweg Zoutmansweg een dorps karakter. Eindelijk is de uitvoering is gestart.

Vanaf half december kun je in de spits vanuit Bodegraven vier keer per uur de trein naar Leiden of Utrecht nemen.

Ook de Bodegravenboog staat weer hoger op de nationale wegenbouwagenda.

In De Meije deden we een experiment met het afsluiten voor motor verkeer. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp.

Economische zaken

In samenwerking met het Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) realiseerden we een sterke verbetering van de regionale positionering van het bedrijfsleven.

Ons bedrijfsleven bleef ondanks Corona floreren en dat geldt ook voor de bedrijventerreinen.

Het behouden van supermarkten (of dagwinkels) in de kleinere kernen Waarder, Driebruggen, Nieuwerbrug en Reeuwijk-Dorp is een punt van aandacht. Daarom is een supermarktstructuurvisie voor de hele gemeente geschreven. Daaruit blijkt dat een verhuizing van de Plus naar  de Poort van Waarder (de locatie onder aan de snelweg) voor alle betrokkenen interessant is. Ook zijn er nog steeds kansen voor een supermarkt in Reeuwijk-Dorp.

Toerisme

De 300.000 overnachtingen per jaar in het Landal vakantiepark zijn een enorme kans voor de versterking van de detailhandel en horeca. Bodegraven speelt hierop in met de realisatie van een kaasmuseum. 

Participatie, werk en inkomen

We hebben bij de uitvoering van de participatiewet ingezet op wie kan werken ook werkt. Voor statushouders ging dat met inburgeringsprogrammas en banen in de gemeentelijke groenvoorziening.  Verder is er ingezet op schuldhulpverlening, waarbij extra aandacht is geweest voor preventie. Samen met de bibliotheken is gewerkt aan het verminderen van laaggeletterdheid. 


Zet cookies aan om de video te tonen.