Vol Vertrouwen Door

Beste inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Of je nu woont in Reeuwijk-Dorp of Bodegraven, in Tempel of Driebruggen, in Reeuwijk-Brug of Nieuwerbrug aan den Rijn, in Sluipwijk of Hogebrug, in Waarder of de Meije: we wonen in een gemeente om van te houden. Een gemeente die bovendien volop kansen biedt! Kansen om te ondernemen of te wonen, te werken of te recreëren en bovenal om samen prettig in te leven. Hoe de gemeente er uit ziet, bepalen we voor een belangrijk deel zelf. Iedereen draagt daar op zijn eigen manier een steentje aan bij. Terwijl de een betrokken is bij de sportclub, zet de ander zich met hart en ziel in voor een burgerinitiatief. Een ander doet af en toe de boodschappen voor een buurvrouw en komt dan bij de lokale winkelier die er naast zijn werk alles aan doet om activiteiten te organiseren en de centra mooi te houden.

Maar er is nog een manier om invloed uit te oefenen op de toekomst van onze gemeente. Op woensdag 16 maart 2022 worden de politieke verhoudingen voor de komende vier jaar bepaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dan is het aan jou om te bepalen wie in de gemeenteraad mag plaatsnemen om de keuzes te maken die er voor jou toe doen! De lokale VVD staat voor jou in de startblokken met een team enthousiaste liberalen. Mensen die gewoon om de hoek wonen en die de gemeente door en door kennen. De ideeën die wij hebben voor Bodegraven-Reeuwijk vind je in dit verkiezingsprogramma.

Wij willen aan de slag, in het bijzonder met de vier belangrijkste thema’s voor Bodegraven-Reeuwijk. Ten eerste willen wij de ruimte tussen wonen, bedrijven en groen verantwoord verdelen. Als tweede blijven wij ons inzetten voor het verbeteren van de bereikbaarheid van onze gemeente. Ten derde vinden wij het essentieel om te bouwen aan een financieel gezonde gemeente. En ten slotte staat uiteraard ook het aanpakken van de veiligheid bij ons hoog in het vaandel.

Verkiezingstijd is een mooie periode waarin alle partijen vooruitkijken en beloftes doen, maar de terechte vraag is of die mooie woorden ook worden waargemaakt. De afgelopen vier jaar hebben we als VVD in het college de verantwoordelijkheid genomen die de grootste partij van onze gemeente past. Dat was niet altijd even makkelijk. Soms moet je concessies doen. En zelfs met een goed plan kan niet iedereen 100% zijn zin krijgen. Daarnaast is de financiële positie van onze gemeente zorgelijk, wat betekent dat pijnlijke keuzes nodig zijn om ook in de toekomst alle mooie voorzieningen in stand te houden.

Kortom: we kijken met trots terug op alles wat we hebben bereikt. En we hopen dat je onze inspanningen gewaardeerd hebt. Maar we zien ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Daarvoor hebben we de mouwen alvast opgestroopt, want onze klus zit er nog niet op en als VVD willen wij Vol Vertrouwen Door! Het enige wat we daarvoor vragen, is jouw vertrouwen.

Robin Kersbergen, lijsttrekker