VVD blijft voor vrijgeven zondagopenstelling

VVD Blijft voor vrijgeven zondagopenstelling
 
In de raadsvergadering van 27 mei lag er een voorstel voor om de winkeltijdenverordening te wijzigen.
Zoals overeengekomen in het raadsprogramma heeft er een experiment plaatsgevonden in Reeuwijk-Brug. Uitkomst van dit experiment is dat de ondernemers in Reeuwijk-Brug 8 vaste en 8 variabele zondagen per jaar open willen. Om dit mogelijk te maken diende de bestaande winkeltijdenverordening gewijzigd te worden. Dit voorstel werd met een meerderheid van stemmen aangenomen. Fractievoorzitter Willem Zuyderduyn: “Wat ons betreft is het experiment geslaagd. We zijn blij dat ondernemers onderling tot een voorstel zijn gekomen. Dat is dan ook het voorstel wat voor ligt.”

De fractie van de VVD stemde unaniem voor het voorstel maar fractielid Frank Rijkaart deed dat wel met een stemverklaring. “Ik ben natuurlijk voor een voorstel wat uit de samenleving zelf is voortgekomen.  Echter heb ik wel moeite met de rechtsongelijkheid die dit voorstel met zich mee brengt.
Andere kernen kunnen nu geen gebruik maken van de mogelijkheden die de ondernemers in Reeuwijk-Brug nu wel krijgen. Daar ligt dus nog een taak en dat wilde ik met mijn stemverklaring benadrukken.”
Rijkaart geeft aan dat hij zich in de toekomst in zal blijven zetten voor een verdere verruiming voor de gehele gemeente Bodegraven-Reeuwijk.